Allerede da jeg lå i min hospitalsseng på Rigshospitalet tænkte jeg på om jeg mon nogensinde ville kunne føle mig lækker igen. Alle mine ar, mit tynde grimme højre ben, og benstumpen. Var der overhovedet nogen mænd der ville elske med den krop der var tilbage ?

Vi er jo visuelle mennesker og vi tænder som regel på det ydre, men det er det indre der tæller .

På Tinder der swiper man løs og i de fleste tilfælde er det kun på det ydre man vurdere om personen skal til højre eller venstre. Jeg har oplevet mange gange at få et match og kort efter så sletter personen mig fordi han ikke havde taget sig tid til at se mine billleder ordenligt igennem . Når de så ser mit handicap så smutter de og det er også helt ok, for jeg skal ikke have en mand der ikke kan tænde på mig.

Og skal den mand der bliver forelsket i mig have en medalje , et klap på skulderen fordi han kan se forbi mit handicap ? Nej vel ?

Kan man så være sexet når man har et handicap ?

I tiden lige efter ulykken , det første år der skiftede jeg alt mit undertøj ud og gik fra g streng til en god mormor trusse. Der var praktisk,behageligt og der var alligvel ikke nogen der skulle se mit undertøj andet end min bandagist når han skulle tilpasse protesen. Mit tøj blev skiftet ud med jogging tøj og mit selvværd var helt i bund. Langsomt var jeg ved at forsvinde, og det gjorde mig intet godt. Når jeg scrollede på instagram så jeg smukke kvinder med flotte kroppe , og jeg lod mig slå ud af den “perfekthed”.

Da lysten til at finde en partner meldte sig så måtte jeg gøre noget andet , så jeg har nu i 2 år ændret mig langsomt tilbage til den Dorthe der også kan føle sig sexet, lækker og smuk, men dagene med usikkerhed og frygten for en afvisning er der også. Jeg har igen skufferne fyldt med lækkert undertøj og mormor trussen er blevet til min “Bandagist-trusse” da jeg syntes det gør hans arbejde lidt nemmere når der ikker er en farverig g-strengs trusse der ødelægger den professionelle del.

Jeg kan ikke forblænde en mand med at gå på en sexet måde i vandkanten i bikini, men jeg kan godt tiltrække en mand der falder for mine øjne , mit smil og min humor. At være sexet sidder ikke kun i kroppen, det sidder også i det du udstråler . Jeg ved godt at nogen ikke vil kunne tænde på mig , men det er ok der er jo også ting jeg ikke kan tiltrækkes af .

Jeg ville sådan ønske at nogen havde fortalt mig dengang jeg lå der i hospitalssengen at man en godt kan få et sexliv, en partner og at man kan føle sig lækker selvom kroppen er ødelagt. Men jeg havde nok alligevel ikke troet dem. Jeg ønsker og håber at det uperfekte bliver mere normalt på alle de sociale medier, for der er ingen der er perfekte og jo mere vi tør vise det jo mere normalt bliver det .

Jeg får det bedre og bedre med min krop, og en dag hjælper mit billede måske en kvinde til at tro på at en dag så føler hun sig tiltrækkende igen.

Dorthe